Jak to jest zrobione? Kilka słów o naszych tortach

Wiele osób zadaje nam pytanie, jak to robimy, że nasze wypieki są takie pyszne. Oprócz tego, że wkładamy w nie wiele serca i pracy, korzystamy również z odpowiednich składników.

Biszkopt do naszego tortu wypiekamy tradycyjnie zgodnie z domową recepturą. Wykorzystujemy do tego oczywiście najwyższej jakości produkty spożywcze oraz jak ognia unikamy konserwantów i ulepszaczy (nie korzystamy z proszku do pieczenia i innych spulchniaczy). Przekładamy go dowolnym kremem, a następnie sączymy ponczem, czyli wodą z cytryną.
Tort może być pokryty kremem na bazie bezy szwajcarskiej lub masą cukrową, którą także sami produkujemy bez sztucznych dodatków. Wszystkie dekoracje na torcie są jadalne oraz własnoręcznie wykonane.
Staramy się nie używać wykałaczek i innych usztywniaczy w obawie przed możliwością połknięcia ich, jeśli jednak znajdują się w torcie lub dekoracji informujemy o tym klienta. Poszczególne elementy łączymy ze sobą za pomocą kleju spożywczego.